ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΤΕΣ – ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ «ΟΠΛΑ» ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

«Αν θες να βοηθήσεις έναν οργανισμό, θα πρέπει πρώτα να τον κατανοήσεις» μάθαμε στο πρώτο κιόλας εξάμηνο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Και στην περίπτωσή μας, αν θέλουμε να βοηθήσουμε τους παραγωγούς θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τα φυτά ώστε να μπορούμε να δώσουμε τις κατάλληλες συμβουλές. Εδώ η Φυσιολογία των Φυτών έρχεται να μας βοηθήσει. Κι όταν κατανοήσουμε τους μηχανισμούς άμυνας και ανάπτυξης των φυτών τότε έρχεται η ώρα των εξειδικευμένων προϊόντων ειδικής Τεχνολογίας που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά. Η κατανόηση των διεργασιών ανάπτυξης των φυτών στα τέλη του προηγούμενου αιώνα, έφερε στο προσκήνιο μια ολόκληρη κατηγορία ουσιών, που σήμερα είναι γνωστή ως ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΤΕΣ (biostimulants στη διεθνή βιβλιογραφία).

 Ως φυτικός Βιοδιεγέρτης μπορεί να οριστεί οποιαδήποτε ουσία ή μικροοργανισμός που εφαρμόζεται σε φυτά με σκοπό την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της θρέψης, της ανοχής σε βιοτικό και αβιοτικό stress και / ή των χαρακτηριστικών της ποιότητας των καλλιεργειών, ανεξάρτητα από την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Κατεπέκταση, φυσικοί Βιοδιεγέρτες μπορούν να ονομαστούν και εμπορικά προϊόντα που περιέχουν μείγματα τέτοιων ουσιών ή / και μικροοργανισμών.

Την εταιρεία μας την καθορίζει το πρώτο συστατικό του ονόματός μας. Το ORA είναι το ακρωνύμιο Out of oRdinary Agroscience που δηλώνει σε ελεύθερη μετάφραση «Αγροτική Επιστήμη πέρα απ τα καθιερωμένα», ενώ το Services δηλώνει τις υπηρεσίες που παρέχουμε μέσω των συμβουλών και των προϊόντων μας. Έτσι η ORA SERVICES με όπλα την κατανόηση της Φυσιολογίας των Φυτών και μια σειρά προϊόντων της Stoller® της κορυφαίας εταιρίας φυσικών Βιοδιεγερτών παγκοσμίως κατάφερε να είναι σήμερα μία από τις κορυφαίες εταιρείες Ειδικής θρέψης και Διαχείρισης καταστάσεων stress στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη φυσιολογία, εμείς αντιμετωπίζουμε όλες οι καλλιέργειες προσεκτικά σε κάθε ένα από τα 6 στάδια της ζωής τους. Αυτά είναι το Ξεκίνημα (προετοιμασία) , η Εγκατάσταση & η πρώτη Βλάστηση, η Βλαστική Ανάπτυξη, η Ανθοφορία & η Αναπαραγωγή, η Αύξηση του καρπού και τέλος η Ωρίμανση.

Στην γκάμα μας έχουμε μια σειρά προϊόντων για όλες τις φάσεις του φυτού. Χαρακτηριστικά θα αναφερθούμε σε μια εξάδα βασικών προϊόντων διαχείρισης stress Τεχνολογίας Stoller που αφορούν όλα τα προαναφερθέντα στάδια και είναι τα : NITROPLUS 9 + B GA, BIOFORGE,  BUD POWER, CITOCALCIUM, STIMULANTE Plus και HOLD Plus

Αναλυτικότερα:

Το NITROPLUS 9 + B GA εφαρμόζεται για τη διατήρηση συνεχούς ανάπτυξης του ριζικού συστήματος ώστε να πετύχουμε την ενίσχυση της οργανωμένης ανάπτυξης του υπέργειου μέρους.

Το BIOFORGE εφαρμόζεται για τον έλεγχο των διαδικασιών καταπονήσεων λόγω της υπερβολικής παραγωγής αιθυλενίου.Μετά από οποιαδήποτε κατάσταση stress, προκειμένου η καλλιέργεια να ανακτήσει την ανάπτυξή της, είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθεί το ορμονικό σύστημα του φυτού μειώνοντας τα υπερβολικά επίπεδα αιθυλενίου.

Το BUD POWER προκαλεί ομοιόμορφη, πρόωρη και έντονη έκπτυξη των οφθαλμών, βελτιώνοντας την γονιμότητα ακόμα και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Βοηθά στο να επαναφέρει την ορμονική ισορροπία, ώστε να επιτευχθεί κατάλληλη κυτταρική διαίρεση και διαφοροποίηση.

Το CITOCALCIUM είναι ένας υποκινητής της κυτταρικής διαίρεσης σε όλους τους νέους ιστούς (φύλλα, άνθη και φρούτα). Είναι το ιδανικό προϊόν για την ενίσχυση του σχηματισμού των αναπαραγωγικών ιστών (λουλούδια και φρούτα σε εμβρυϊκά στάδια).

Το STIMULANTE PLUS είναι ένα μοναδικό προϊόν στην αγορά χάρη στην αποκλειστική του περιεκτικότητα σε ιδιαίτερα τεχνολογικούς παράγοντες που βασίζονται σε βαθιά γνώση της φυσιολογίας των φυτών.

Το HOLD PLUS είναι ένα μοναδικό προϊόν στην αγορά για την παράταση της περιόδου συγκομιδής χωρίς αλλοίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των φρούτων. Σε κλιμακτηρικούς καρπούς (ακτινίδιο, μήλο κλπ) βοηθά σημαντικά στην μετασυλλεκτική διάρκεια των φρούτων μέσα στο ψυγείο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρει κανείς στους ιστότοπους  www.OraServices.gr και www.OraAcademy.Education